Wat is glasvezel nou eigenlijk?

      Geen reacties op Wat is glasvezel nou eigenlijk?

Om glasvezel te kopen moet je eerst begrijpen wat het is. In principe zijn glasvezels, of fiber, haar fijne vezels van glas. Het wordt gebruikt bij het internetten, televisie kijken en bellen. Fiber zorgt ervoor dat dit snel en helder gebeurt. Het werkt als volgt, licht wordt gestuurd door de lange vezels van helder glas om signalen op een betrouwbare manier over lange afstanden te vervoeren.

Doordat het licht in de glasvezel een kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, absorbeert de vezel zeer weinig en blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Dit is de eerste toepassing van glasvezel, waaraan de vezel aan specifieke eisen moet voldoen.
Bij de tweede toepassing van fiber worden allerlei kunststoffen verstevigt. Glasvezel kan toegepast worden in ski’s, hengels en remblokken. In combinatie met kunststof wordt het composiet genoemd. Ook kan het een isolerende werking hebben.

Sneller en stabieler internet met glasvezel

Fiber zorgt voor sneller en stabieler internet, scherp beeld op jouw televisie en bellen zonder ruis. Er zijn verschillende fiber pakketten voor jou om uit te kiezen. Met fiber heb je een eigen internetverbinding en kan je jouw kabel voor jezelf houden.
Wanneer veel mensen gebruik maken van jouw internetverbinding kan het zo zijn dat het internet traag verloopt en dat er regelmatig een storing op jouw televisie verschijnt. Dit kan je makkelijk voorkomen. Door de verschillende fiber pakketten kan je een andere fiber kabel bestellen waardoor meer mensen internet kunnen gebruiken bij jou thuis zonder storingen.

Hoe sluit je de fiberkabels aan?

Fiberkabels zijn aan te sluiten op de bestaande kabels bij jou thuis. Je krijgt dan een fiber modem die je makkelijk zelf kan installeren. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan! Heb je er geen verstand van of lukt het je niet het modem te installeren? Dan kan je natuurlijk ook een monteur langs laten komen.

De voordelen op een rijtje.

· Snelheid. Het internetten via fiber is sneller dan elk ander netwerk. Bij een fiber pakket kan je kiezen uit de snelheden 50, 100 en 150 Mbps. Een stuk hoger dan de gewoonlijke snelheden van 15 Mbps.
· Uploaden en downloaden. Bij fiber zijn de upload- en downloadsnelheden gelijk. Bij een normale kabel gebeurt dit niet. Daarop is de uploadsnelheid veel lager dan de downloadsnelheid.
· Vrijheid. Het fiber netwerk is een open netwerk. Iedereen mag zijn diensten aanbieden op fiber. Waardoor jij als consument veel meer hebt om uit te kiezen. Bij de kabel gebeurt dit niet. Hier beheren de kabelaanbieders het netwerk en de diensten die aangeboden worden.
Ga voor de fiber kabel, dit biedt meer voordelen dan nadelen. Ga voor snelheid en vrijheid!

Wil je meer informatie over glasvezel? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *