Wandbekleding

      Geen reacties op Wandbekleding

Wandbekleden

Vroeger noemde we het behang en anders was het ‘gewoon iets op de muur’. Nu noemen we het wandbekleding, behang maakt dus – voor de duidelijkheid- onderdeel uit van het aanbod wandbekleding. En laten we het eens over moderne wandbekleding gaan hebben op deze plaats. Want er is veel meer dan dat behangetje alleen.

 

Houten lambrisering

Zo kun je kiezen voor wandbekleding in de vorm van donker reliëf. Zet je er ook spots op, dan krijg je een adembenemend mooi effect. Naar het schijnt zie je deze toepassing van wandbekleding vooral bij de entrees van woningen. Ook leuk zijn mozaïektegels, je weet wel die je voorheen alleen zag in de badkamer. Die tegels kun en mag je tegenwoordig als moderne vorm van wandbekleding gewoon overal gebruiken. Gek genoeg wordt houten lambrisering ook gezien als een moderne vorm van wandbekleding. Een aantal jaren geleden was het ouderwets houten lambrisering te hebben en dikte iedereen het de kamer uit, nu is het juist weer hip. Zo zie je maar: de geschiedenis is niet anders dan een herhaling van zetten.

 

Streepjes behang

Nee, met een behangetje red je het niet hoor, dan kun je om op te vallen beter natuursteen nemen. Plaats je spotjes in de vloer om de natuursteen mooi uit te lichten, dan hoor jij er helemaal bij, bij de trendsetters op het gebied van wandbekleding. Behang kan trouwens nog wel hoor, maar dan wel met een motiefje. Wat ook nog hip is wat betreft behang is streepjesbehang. Nee, ook dit is niet ouderwets. Dat was vroeger

 

Muurfoto

Wat ook in goede aarde valt is de zogenaamde natuurlijke muur. Ja, dit is echt het laten begroeien van je muur met planten. Je zou een natuurlijke muur kunnen maken met kunstplanten en bloemen en maar aan het plakken gaan, je kunt het echter beter met echte planten proberen. Dan is het effect veel leuker. Kunst aan de muur doet het ook nog steeds goed, helemaal als je voor verschillende soorten kunst kiest. Moet je een witte wand bekleden dan kun je ook kiezen voor een tekening of een muur foto. Laat je een muur bekleden met zo’n muur foto dan maak je echt het verschil. Wil je gek doen, dan kies je voor een compleet landschap aan de wand, alsof het lijkt alsof je in het bos zit, of ergens in de bergen. En zo zie je maar, alles kan en mag tegenwoordig op de muur.

 

Wilt u meer informatie over wandbekleding?, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *