Tuinonderhoud

      Geen reacties op Tuinonderhoud

Ben jij bezig met jouw tuinonderhoud, maar laat je dit toch liever doen door een hovenier? Dan kun je altijd een hoveniersbedrijf inschakelen. Een hovenier is iemand die zich bezighoudt met de aanleg en het onderhouden van jouw tuin en andere groenvoorzieningen, bijvoorbeeld groenstroken, plantsoenen of parken. Wat een hovenier precies doet hangt heel erg af van hun specialisatie en van de opdracht die hen krijgen. Sommige hoveniers zijn uitsluitend bezig met de aanleg van groenvoorzieningen, terwijl andere zich bezighouden met het onderhoud of een combinatie van beide. Ook de mate waarin ze als leidinggevende actief zijn is bepalend voor hun takenpakket.

Het inschakelen van een hovenier

Wil jij een nieuwe tuin aanleggen of wil je de tuinonderhoud goed geregeld hebben? Een hovenier heeft veel verschillende werkzaamheden. De hovenier kan bij je langskomen om een tuin aan te leggen. Zo leggen ze bijvoorbeeld terrassen, paden, omheiningen en vijvers aan. Maar een hovenier beschikt over meerdere specialiteiten. De tuinonderhoud door middel van het gras maaien en verticuteren, het snoeien, kappen en trimmen van struiken en bomen, tuinen schoonmaken, het onkruid in de tuin wieden, de gezondheid van de planten controleren en het bestrijden van insecten. Dit zijn allemaal diensten die een hovenier voor jou kan uitvoeren.

Tuinonderhoud

Waarom een hovenier inschakelen?

Veel mensen kiezen er voor om hun tuinonderhoud zelf te doen. Helaas schiet het alleen niet echt op bij de meeste mensen. Dit komt vaak doordat ze er niet veel tijd voor hebben of maar 1 keer per jaar dit goed doen. Ook heb je voor veel werkzaamheden goede machines nodig en die heeft natuurlijk niet iedereen thuis staan. Daarnaast heeft een hovenier veel meer kennis over het onderhouden van een tuin en kan hier ervoor zorgen dat alles er perfect uitziet. Wanneer je op vakantie gaat of langere tijd verblijft in het buitenland, kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen. De hovenier kan in de periode dat jij weg bent alsnog jouw tuin goed verzorgen, zodat als jij terugkomt alsnog alles er goed uit ziet.

Eenmalig of periodiek onderhoud?

Je kunt een hovenier natuurlijk eenmalig inschakelen voor jouw tuinonderhoud, als er bijvoorbeeld een boom gekapt moet worden of om elementen aan te leggen. Maar je kunt een hovenier ook periodiek inschakelen. Je kan dan afspreken met de hovenier hoe vaak hij langs moet komen, bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks. Ook bespreek je dan hoeveel je per uur betaalt. Een hovenier doet gemiddeld 4 over het onderhouden van jouw tuin. Afhankelijk van de taken die de hovenier uitvoert, kan er een bedrag worden vastgesteld. Jij kan zelf helemaal bepalen wat een hovenier in jouw tuin gaat doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *