Trapbekleding

      Geen reacties op Trapbekleding

Trapbekleding

Hoewel minder als vroeger hangt de trap er vaak maar wat bij. Zonde, want een mooie trap kan zelfs blikvanger van je huis zijn. Een trap voorzien van trapbekleding is behoorlijk wat werk. Veel mensen zien pas nadat ze eerste de oude trap gestript hebben de schoonheid van hun trap en lichten die er met nieuwe trapbekleding uit. Veel mensen zullen denken dat er nieuwe trap geplaatst is.

Geef je trap een persoonlijke handtekening

Je kunt je trap een persoonlijke handtekening geven bijvoorbeeld door te gaan werken met verschillende materialen, motieven en bevestigingsmethoden. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor ingebouwde led-verlichting. Je kunt echter ook gewoon kijken of er ergens een laminaat aanbieding is. Niets lijkt nog onmogelijk als het om trapbekleding gaat. Als je van plan bent zelf de trap van trapbekleding te voorzien, trek dan in elk geval voldoende tijd uit en weet dat het precisiewerk is.

Je wilt na tientallen jaren wel eens iets anders

Uiteraard kun je ook kiezen voor een compleet nieuwe trap. Overwegingen die je zou kunnen maken is de kwaliteit en het feit dat je na tientallen jaren gewoon iets heel anders wenst. Of dat je oude trap ondanks eventueel nieuwe trapbekleding niet bij de renovatie van je woning past. Op welke wijze je de trap bekleedt, is natuurlijk eerst en vooral een kwestie van smaak en ook van het soort trap dat je hebt. Pak ook meteen de muur en leuning aan. Als je dan toch bezig bent. Het bekleden van een gesloten trap is altijd goedkoper dan wanneer sprake is van een open trap. Wel kun je verschil aanbrengen in de voor- en achterliggende stootborden.

Eerst altijd de oude trapbekleding weghalen

Als je een open trap hebt dan bekleed je alleen de bovenkant, of eventueel de trede inclusief de onderkant. Ook dit is maar net wat je smaak is. In de afwerking kun je bekleding van tapijt wel voorzien van een pvc-strip. Hiermee zet je tapijt ook beter vast en kan het niet worden losgelopen. Bovendien is het ook veel veiliger. Het plaatsen van de trapbekleding kun je dus best zelf doen. In alle gevallen begint het met de oude trapbekleding weghalen, ook al een behoorlijke klus. Achterhaal eerst welke lijm gebruikt is bij het aanbrengen van de oude bekleding. In de speciaalzaak vind je middelen om die lijm gemakkelijk te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *