Stratenmaker

      Geen reacties op Stratenmaker

Stratenmaker

Vraag kinderen naar wat ze later willen worden en ze noemen vaak beroepen in de buitenlucht op. Veel mensen zien voor zichzelf geen toekomst weggelegd in een duf kantoorpand. Die kinderen kunnen later stratenmaker worden, of kiezen voor een vak als hovenier. Het zijn beide beroepen die je elke dag opnieuw heerlijk in de buitenlucht doet, terwijl het ook nog eens sociale beroepen zijn.

 

Stratenmaker vormt duo met een opperman

Heerlijk in de buitenlucht en steeds contact met mensen, dat is wat een stratenmaker en een hovenier gemeen hebben. De stratenmaker heeft in Nederland altijd werk, zo lijkt het wel. Er worden steeds weer nieuwe straten aangelegd of oude straten vervangen. Behalve straten, is de stratenmaker ook actief op de stoep, het plein en in erven en tuinen. Vaak werkt de stratenmaker met een opperman, iemand die ervoor moet zorgen dat de stratenmaker steeds zijn werk kan blijven doen, zonder eerst achter stenen aan te moeten. Dat neemt namelijk veel te veel kostbare tijd in beslag.

 

Zelfs geen tijd om naar de vrouwen te fluiten

Als stratenmaker ben je vrijwel nooit alleen. Behalve de opperman ben je doorgaans werkzaam op terreinen waar ook andere vakmensen hun werk doen of waar gewoon leven is. Als stratenmaker heb je altijd aanspraak en heb je geen tijd meer om naar de voorbijlopende vrouwen te fluiten. Ook als hovenier ben je steeds in contact met mensen. Je bent immers in de tuin van iemand bezig, iemand met wie je nauw samenwerkt en nauw contact onderhoudt.

 

Van een gazon tot een mooie fontein

De hovenier dus, ook een prachtige baan. Een beroep dat ook met de tijd mee is gegaan, want tegenwoordig worden al 3D-animaties gebruikt om het ontwerp van een tuin te laten zien, inclusief de hoogteverschillen in je tuin. De hovenier kan heel je tuin aanleggen, nadat je samen met deze vakman je wensen hebt besproken en het over alle (on)mogelijkheden hebt gehad. Van het aanleggen van een gazon tot bloemborders en van terras tot passende verlichting, de hovenier regelt het voor je en maakt van je tuin een sfeervolle tuin. Ook als je een fontein in je tuin wilt kan de hovenier je van dienst zijn. Als je verstandig bent, dan leg je de specialist ook meteen vast voor het onderhoud van de tuin. De tuin wordt prachtig opgeleverd, zaak dat ook zo te houden. Je kunt met een hovenier vaak een onderhoudscontract afsluiten.

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *