Overkapping 

      Geen reacties op Overkapping 

Overkapping

Wil je langer genieten van je prachtige tuin en wil je dit ook in de herfst en de winter, kies dan voor een overkapping van je terras. Met een goede overkapping creëer je als het ware een extra kamer van je huis. Let wel even op als je plannen hebt een overkapping aan te laten leggen, bijvoorbeeld of je een bouwvergunning aan moet vragen.

Het dak moet in staat zijn geruisloos het regenwater af te voeren

Belangrijk bij een overkapping is een stabiel raamwerk, zodat het bestand is tegen weerselementen als storm. Plexiglas is een veelgebruikt materiaal, terwijl ook aluminium en hout geschikt en fraai zijn. Je hecht aan veiligheid, en dus zet je de staanders van de overkapping in cement. Daarbij zorg je dat twee derde boven- en de rest onder de grond komt. De staanders moeten daarnaast altijd loodrecht staan. Het dak van de overkapping moet in staat zijn het regenwater af te voeren, zonder al te veel lawaai, zoals het dak ook genoeg licht door moet kunnen laten. Idealiter weerkaatst het dak ook zonlicht om de temperaturen eronder niet te hoog op te laten lopen.

Verfraai de terrasoverkapping met lichtspotjes

Je verfraait de overkapping met lichtspotjes en als je nou zorgt dat de verharding voldoende draagkrachtig is, kun je de overkapping bij wijze van spreken in de winter inzetten als autostalling. In het voortraject denk je goed na over de overkapping die jouw tuin helemaal af moet maken. Lees er over, check internet en vraag familie en vrienden naar hun ervaringen met bepaalde materialen.

Kies je voor kant en klaar of ga je zelf ontwerpen?

Je kunt kiezen uit een kant en klare overkapping, maar je kunt net zo goed besluiten een door een architect ontworpen of een door jou ontworpen overkapping te laten plaatsen. Dit heeft uiteraard wel invloed op het kostenplaatje.

In bepaalde gemeenten ben je een bouwvergunning nodig

Overigens kan het zomaar zijn dat je in bepaalde gemeenten een bouwvergunning nodig hebt als je een terrasoverkapping wilt plaatsen. Check dit wel altijd, ook al weet de buurvrouw zeker dat dit niet nodig is. Het zou zonde zijn dat er ineens een gemeente-inspecteur op de stoep staat net als jij bezig bent met de afwerking van de overkapping. Pleeg dus dat een telefoontje, het voorkomt een hoop narigheid. Je ziet ze steeds meer en ze worden ook steeds beter en fraaier. Kies jij ook voor een verlenging van je interieur naar buiten?

 

Bezoek de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *