Elektricien

      Geen reacties op Elektricien

Elektricien

Tip: ga nooit zelf aan de slag als het elektriciteit betreft en bel voor de zekerheid gewoon altijd de elektricien. Een missertje bij het aanleggen van stroom en de gevolgen daarvan kunnen desastreus zijn en ook later nog voor de nodige problemen zorgen. Als je niet precies weet hoe het zit met elektra, laat het dan altijd aan de specialist over.

 

Aanleggen, monteren en onderhoud van technische installaties

De elektricien weet uiteraard wel alles van elektriciteit en is dagelijks in de weer met het aanleggen, monteren en het onderhoud van allerlei technische installaties. Hij weet echt alles van zaken als het aanleggen van verlichting, meterkasten, domotica en video-installaties. Een elektricien is als geen ander in staat elektrische apparaten en installaties op veilige wijze aan te leggen, iets dat specialistische kennis vergt. De elektricien kan ook grotere werkzaamheden voor zijn rekening nemen in de vorm van het aanleggen van groepenkasten en de elektrische infrastructuur in ziekenhuizen en scholen.

 

De elektricien moet elke dag opnieuw scherp zijn

Het vak dat elektricien heet, is een vak dat elke minuut van de werkdag scherpte vergt. Steeds ligt bij het werken met elektriciteit het gevaar op de loer. Een klein foutje kan al grote gevolgen hebben en steeds moeten de strenge regels en de NEN-normen gerespecteerd worden. Omdat de tijd niet stilstaat, moet de moderne elektricien ook regelmatig naar een bijscholingscursus.

 

Elektriciteit vraagt om een goede infrastructuur

Een goede elektricien zorgt altijd voor een goede infrastructuur voor de elektriciteit. Ook trekt hij kabels, kan hij sleuven frezen en is ook verlichting en aan het aanleggen van bedrading gesneden koek. Hij leest van tekeningen wat hem te doen staat als het om nieuwbouwprojecten gaat en is op de hoogte van alles wat met laag-, midden en hoogspanning te maken heeft, want dat onderscheid wordt ook nog eens gemaakt als het om elektriciteit gaat.

 

Van hoogspanningsmast via wijkcentrale naar je huis

Bij jou thuis gaat het vooral om laagspanning. Elektriciteit wordt via een wijkcentrale geleverd, de wijkcentrale heeft het weer van de hoogspanningsmasten. In het algemeen geldt dat hoe hoger de spanning is, hoe meer extra kennis noodzakelijk is. Elektriciens die in grote fabrieken met elektriciteit aan de slag kunnen, zijn vaak extra opgeleid, omdat dit weer extra kennis en vaardigheden vraagt. Maak van de elektricien je beste vriend en ga nooit zelf aan het experimenteren. Het gevaar ligt namelijk steeds op de loer, elke minuut van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *