Een eigen schildersbedrijf oprichten

      Geen reacties op Een eigen schildersbedrijf oprichten

Ben jij schilder en vind jij dat het tijd is om voor jezelf te beginnen? Dan is het tijd om je eigen schildersbedrijf op te richten. Wanneer jij je eigen schildersbedrijf op wilt gaan richten, dan is het wel belangrijk dat jij het vak echt goed in de vingers hebt. Het is dan ook een must om een aantal jaar ervaring op te doen bij een andere partij. Zeker na je opleiding zal je het vak pas echt leren als je binnen een bedrijf actief bent. Net als met autorijden leer je schilderen eigenlijk pas echt in de praktijk.

Werk jij sinds kort bij een schildersbedrijf, dan is het niet erg als je foutjes maakt. Je moet immers nog leren en een ervaren schilder kijkt waarschijnlijk met jou mee. Mocht je dan een foutje maken, dan kan de ervaren schilder dit nog voor jou corrigeren. Heb jij een eigen bedrijf? Dan kan dat natuurlijk niet meer. Je zult er dan voor moeten zorgen dat de klus foutloos geklaard wordt want jij bent immers de eindverantwoordelijke. Juist daarom is het zo enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat je ervaring hebt opgedaan binnen een ander bedrijf. Pas daarna kan je er is over na gaan denken om een schildersbedrijf op te richten. Het is dan wel handig als je al wat klussen hebt liggen zodat je niet in een keer zonder werk komt te zitten en geen inkomsten hebt.

Ondernemen is een prachtig vak

Ondernemen is een prachtig vak en als jij je eigen schildersbedrijf opricht, dan ga jij dus het avontuur aan. In eerste instantie zal je dit waarschijnlijk in je eentje doen omdat je werk voor een persoon hebt. Mocht dit het geval zijn, dan zal je een afspraak moeten maken bij de KvK. Hier kan jij je inschrijven en je zult dan een eenmanszaak kunnen beginnen. Mocht jij vervolgens na een tijdje hard werken groeien en wil jij mensen aannemen, dan kan dat natuurlijk ook. Je wilt natuurlijk groeien met je bedrijf en op deze manier doe je dat. Door met meerdere mensen te werken kan je weer meer werk aan en ben je dus echt bezig met het opzetten van een grote onderneming. Dit soort risico’s hoort nou echt bij ondernemen en dit laat ook meteen zien dat jij een echte ondernemer bent. Buiten dat maakt het nemen van dit soort beslissingen het vak ook juist erg leuk.

Schildersbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *